Kalájk Gasztroblog

Finom ételek nem túl drágán? Ez a Kalájk! Gasztroblog elsősorban fiataloknak, akik szeretnek különlegeseket és finomakat enni, viszont a pénzszórást inkább elkerülnék. Étteremajánlók, receptek, események, érdekességek.

Címkék

csokis (1) csokival (1) cukrászda (1) dizájn (1) édesség (1) fagyival (1) forró (1) muffin (1) olasz (1) saláta (1) shake (1) shop (1) sugar (1) sütés (1) süti (1) tészta (1) vanília (1) vapiano (1) Címkefelhő

Csokis muffin

2011.10.25. 20:00 Megasztro

Nem kívánok semmilyen muffint. Se fehércsokisat. Se vaníliapudinggal töltöttet. Se gyümölcsöset. Semmilyent. Így van ez azóta, mióta életem legjobb muffinját ettem. Kitágította a világképem a muffinról. A különlegessége az volt, hogy forrócsoki volt a közepén.

Nézzük, hogy készül:

200 g étcsoki
200 g vaj
100 g cukor
60 g étkezési keményítő
100 ml tej
4 csomag vaníliás cukor
6 db tojás
2 késhegyni sütőpor

 

Első lépés: fel kell olvasztani gőzfürdőn a csokit, majd bele a vajat és cukrot. Utána jöhet a sütőpor, az étkezési keményítő, a tojás és a tej, amiket csomómentesre kell keverni.

Ezután melegen bele öntöttük a muffin-sütőformába:

És most a legfontosabb lépést, amitől a közepe folyékony marad, a külseje viszont megsül: 15-20 percre a mélyhűtőbe kell rakni. Ezután mehet a 180 fokos sütőbe és 10-12 percig kell sütni, amíg felemelkedik. Mikor kivesszük a sütőből, egy kicsit össze fog esni, de ez nyilván semmit nem ront az ízén.

A legnagyobb hozzáadott érték tálalásnál a vaníliafagyi. Ettől alakul ki az a zsenilás harmónia és endorfin sokk, amit a csoki és vanília, a hideg és forró képes előidézni. A 60-70 fokos csokikrém már pont égetné a nyelved, de ott van mellette a fagyi, ami azonnal lehűti. Következő reggel sütőben megmelegítve ismét tökéletes élményt nyújtott.

 

Egy tipp: mi kétszer annyi csokival indítottunk, mint amennyi a receptben szerepel, ugyanis a fele elfogyott sütés közben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása