Kalájk Gasztroblog

Finom ételek nem túl drágán? Ez a Kalájk! Gasztroblog elsősorban fiataloknak, akik szeretnek különlegeseket és finomakat enni, viszont a pénzszórást inkább elkerülnék. Étteremajánlók, receptek, események, érdekességek.

Címkék

csokis (1) csokival (1) cukrászda (1) dizájn (1) édesség (1) fagyival (1) forró (1) muffin (1) olasz (1) saláta (1) shake (1) shop (1) sugar (1) sütés (1) süti (1) tészta (1) vanília (1) vapiano (1) Címkefelhő

Étterem marketing Amerikából I.

2013.02.24. 13:29 Megasztro

Egyszerű, olcsó, következetes és hatásos marketing. Egyszerű európai turistaként mindenképp meggyőzött és nem csalódtam.

best burger in denver

Célcsoport
A Sziklás-hegység egy óra autózásra található az 1600 méter magasan fekvő Denvertől, Egyesült Államok egyik legfelkapottabb síközpontjától. A legtöbben itt szállnak meg és reggel mikrobuszokkal vágnak neki a síelésnél. Emiatt nagyon magas a turisták száma -12,7 millió évente. Budapesttel összehasonlítva ez 6-szor több, míg csak kétszer annyian, 4 millióan élnek ott. Szóval turisták egy kiemelt célcsoport.

Pozicionálás
Nem állít magáról többet az étterem, csak annyit, hogy nálunk kapható a legjobb burger Denverben. A zseniális az, ahogyan mindezt elmondja.

Meggyőzés
Hatalmas molinón hirdeti, hogy övék az legjobb burger 5280 szavazat alapján és rengeteg újságot említ, hogy ezt kik közölték le: Denver Post, USA Today, stb. A bejárat előtt a kivágott (!) újságcikkek erősítik a hitelességet. (Semmi online forrás és “letöltés dátuma”.) A kézzel írt menü-táblákon (a pult felett) is ott szerepel az alsó sorban, hogy a Rocky Mountain News is legjobbnak nevezte a burgerüket. De még egy ritkán használt, bár hatékony reklámfelületen, a férfimosóban a pissoir felett is újságcikkeket találunk ezt bizonyítandó. A legapróbb részletekig mindenhol. A turistáknak ekkora meggyőzés pont elég, ennél több bizonyítékot ilyen rövid alatt, nem is tudnának felkutatni. Amikor turisták vagyunk, akkor pont az ilyen ételek érdekelnek minket. A legfinomabb étel, a helyi különlegesség, amit máshol nem kaphatunk meg.

best burger in denver

best burger in denverTényleg finom?
Mint ahogy a klasszikus Coca-Cola vakteszten már bebizonyították, nem csak az ízlelőbimbóinkkal döntjük el, hogy egy étel vagy ital mennyire ízlik. Pepsit és Cocát kóstoltattak, úgy hogy a fogyasztók nem tudták melyiket isszák. Egyértelműen kijött a tesztekből, hogy a Pepsi finomabb. A Coca-Colát ez arra sarkallta, hogy megváltoztassa a receptet. Ez volt történetének legnagyobb baklövése. Miután kijött az új ízzel, fogyasztói levelek sokasága lepte el őket, hogy mégis hogy képzelik, hogy elveszik az emberektől gyerekkoruk ízét és miért változtatnak a jól bevált recepten. A Coca-Cola ugyanis nem vette figyelembe a korábbi tapasztalatokat, a márka megítélését. Később kimutatták, hogy például a Coca fogyasztásnál nem csak ízérzékelés aktiválódik az agyban, hanem a memóriaközpont is. Tehát az észlelést erősen befolyásolják a fogyasztók fejében kialakult meggyőződések.
 A reklámok, a márka imázsa, a márkával kapcsolatos korábbi élmények. Igaz ez a denveri burgerre is. A burger - íze legyen akármilyen - egyszerűen nem lehet rossz. Akkora erővel és annyi helyről ömlött felém, hogy márpedig mindenki szerint ez a legjobb, hogy elhittem. Tényleg finom volt, omlós és pont jól fűszerezett húspogácsa. A buci is tökéletes. A Coca-Cola visszatért az eredeti recepthez és ezért vezette be 1985-ben a Coca-Cola Classic nevet.

legjobb hamburger

étterem design

wc reklám pissoir

étterem marketing

Giusto-ról kendőzetlenül, a JÓ, a ROSSZ és a CSÚNYA

2011.12.08. 10:52 Megasztro

 

IMG_2434.JPGAlapvetően pozitív tapasztalatokat szeretünk megosztani a blogon, viszont most csalódást is ért minket, úgy éreztük, hogy az lenne igazságos, ha ezt is megírnánk, őszintén.

Ismét Bónusz Brigáddal mentünk vacsorázni, aminél eddig mindig pozitívak voltak tapasztalataink. Annak ellenére, hogy egy-két fórumon pár hozzászóló írta, hogy futószalag szerűen szolgálták ki őket és nem kapták ugyanazt a szolgáltatást, mint a teljes áron vásárlók, mi csupa mosollyal távoztunk több helyről is (például a TGI-ból).

Tökleves

2011.11.08. 23:49 Chocochill

 

Egy valami biztos:  ha Halloween, akkor tök. A vicsorgó töklámpások, a méztől ragadó sült tök, na meg a többi tökös csoda, mind szerves részét képezik a "Mindenszentek" hangulatnak már itthon is. Nálam ez az egész a tökkrémleves megismerésével tetőzött be. Ha őszinte vagyok, akkor azt mondhatnám, hogy egész tökszezonban képes lennék ezen a levesen élni, merthogy mire megunnám, addigra pont találok egy új elkészítési módot, amin kiélhetem a függőségemet.

Vapiano (VIDEÓVAL!)

2011.11.08. 13:50 Megasztro


IMG_2351.JPGMegbízható és nagyon olasz tészták: ez a Vapiano. Különlegessége, hogy a minimumra csökkentették a back office tevékenységet (az orrunk előtt készít el a kiválasztott ételt) olyannyira, hogy még a tésztakészítő gépet is figyelhetjük működés közben. Annak ellenére, hogy a Váci utcától néhány méterre található, mekkora adagokat és milyen finom tésztákat szolgálnak fel, messzemenően megéri az 1200-1900 Ft-os ár adagonként.

Sacher torta Bécsben

2011.11.06. 19:46 Megasztro


első képnek.jpgBár itthon is vannak nagyon finom Sacher torták, de azért a bécsi Sacher cukrászdánál eredetibb helyen nem lehet ilyet enni. Ahogy a mondás is tartja “psychology is over physiology”, így nem feltétlen kell a sütinek finomabbnak lenni, többet számít, hogy hol esszük és milyen történetet társítunk hozzá.

Sugar Shop

2011.10.31. 21:00 Megasztro


Csak és kizárólag hölgy ismerőseimtől hallottam a helyről, tőlük viszont csak superlativusokban, mintha egy földi mennyországról beszélnének. Két éve nyílt a cukrászda a Paulay Ede utcában, az Andrássy út mellett (másodikként Budapesten). 

Csokis muffin

2011.10.25. 20:00 Megasztro

Nem kívánok semmilyen muffint. Se fehércsokisat. Se vaníliapudinggal töltöttet. Se gyümölcsöset. Semmilyent. Így van ez azóta, mióta életem legjobb muffinját ettem. Kitágította a világképem a muffinról. A különlegessége az volt, hogy forrócsoki volt a közepén.

TGI Friday's Bónusz Brigáddal

2011.10.18. 20:42 Megasztro

Nagy népszerűségével a Bónusz Brigád minket is beszippantott ellenállhatatlan ajánlataival és beruháztunk egy 5000 Ft-os bónra, amivel 10.000 Ft értékben fogyaszthattunk a TGI Friday’s étteremben. Azóta a most futó - immár harmadik - hasonló akciójukban már 6 bónt vettünk barátaimmal együtt az én javaslatomra. Ebből már látszik, hogy alapvetően pozitívak voltak a tapasztalataim.

Hamarosan indulunk

2011.10.18. 02:46 kalajk

Este nyolc órakor hivatalosan is elindul a blog. Még egy kicsit a türelmeteket kérjük. Addig is egy kis izelítő az első cikkből: