Kalájk Gasztroblog

Finom ételek nem túl drágán? Ez a Kalájk! Gasztroblog elsősorban fiataloknak, akik szeretnek különlegeseket és finomakat enni, viszont a pénzszórást inkább elkerülnék. Étteremajánlók, receptek, események, érdekességek.

Címkék

csokis (1) csokival (1) cukrászda (1) dizájn (1) édesség (1) fagyival (1) forró (1) muffin (1) olasz (1) saláta (1) shake (1) shop (1) sugar (1) sütés (1) süti (1) tészta (1) vanília (1) vapiano (1) Címkefelhő

Giusto-ról kendőzetlenül, a JÓ, a ROSSZ és a CSÚNYA

2011.12.08. 10:52 Megasztro

 

IMG_2434.JPGAlapvetően pozitív tapasztalatokat szeretünk megosztani a blogon, viszont most csalódást is ért minket, úgy éreztük, hogy az lenne igazságos, ha ezt is megírnánk, őszintén.

Ismét Bónusz Brigáddal mentünk vacsorázni, aminél eddig mindig pozitívak voltak tapasztalataink. Annak ellenére, hogy egy-két fórumon pár hozzászóló írta, hogy futószalag szerűen szolgálták ki őket és nem kapták ugyanazt a szolgáltatást, mint a teljes áron vásárlók, mi csupa mosollyal távoztunk több helyről is (például a TGI-ból).

A Giusto étteremre esett a választásunk a gusztusos képek és a gazdag menüsor miatt. 6.700 Ft-ért ehettünk ketten 15.200 Ft értékben két, előre meghatározott menüsort:

Giusto Capri Menü:
Welcome drink: Prosecco
Tengeri halleves kagylóval, sáfrányos fokhagymás crostinivel
Füstölt lazacos-cukkinis spagetti  sült koktélparadicsommal
Bőrén sült fogasfilé paradicsomos-brokkolis rizottóval
Desszertválogatás:
Pana Cotta gyümölcsvelővel
Citromtorta karamellás bazsalikomhabbal

Giusto Piemonte menü:
Welcome drink: Lambrusco
Rozmaringos vadragu leves romanesco babbal
Sodort tészta erdei gombával és parmezánnal
Mangalica saltimbocca fehérboros citromos krémmártással, mozzarellás aszalt paradicsommal hajtott csirkemell burgonyapürével és rukkolás vajas zöldségekkel
Desszertválogatás:
Mascarpone golyó ropogós mandulába hempergetve
Mézes-körtés gorgonzolakrém

A bónusz kritériuma, hogy telefonon legalább egy nappal előre szólni kellett, hogy melyik menüt szeretnénk enni. Ebből adódtak a problémák. Felhívtuk őket és mindkét menüből kértünk egyet-egyet. Majd nyomatékosítottuk, hogy a főmenü, mely két személyes mindenképp a csirkemell legyen, ugyanis egyikünk nem szereti a halat. 

Az elején még minden tökéletes volt, olaszos hangulatot teremtettek a belső építészek, ráadásul az étterem első része mediterrán söröző felépítésű: magas aszatalok és székek. Pont egy kisebb társaság volt itt, akik hangosan beszélgettek, de ez borzasztóan passzolt a hangulathoz.

A “welcome drink”-ek (vörös és fehér habzó bor) hibátlanok voltak és tudva, hogy az olaszok nemzeti italuknak tartják, kitűnő választás is.

Aztán jött a leves. itt kezdődtek a problémák a kiszolgálással. Mindkettőnknek kagylólevest hoztak ki. Egyből szóltunk, hogy két különböző menüt kértünk, valami félreértés lehet. Kedvesen visszavitték mindkét levest és 10 perc (!) múlva, de legalább melegen hozták az általunk választott leveseket. A kagylóleves amilyen egyszerű, olyan finom volt. Annak ellenére, hogy a kagyló nehéz étel, így levesben nagyon könnyű és az íze közel olyan volt, mintha tengerparton ettük volna.

IMG_2433.JPGA sodort tészta erdei gombával és parmezánnal és a füstölt lazacos-cukkinis spagetti sült koktélparadicsommal szintén elnyerte tetszésünket. Eltért az itthon megszokott tészta-ízvilágtól és pont így volt jó.

Azonban jött a hideg zuhany, ami már teljesen kicsapta nálunk a biztosítékot:

a kétszemélyes főfogásnak halat hoztak ki. Itt már teljesen elment a kedvünk a reklamálástól és az asszertív kommunikációtól. Mosolyt erőltettünk az arcunkra és megettük. Direkt kihangsúlyoztok a telefonban, hogy nem a halat kérjük főfogásnak. Erre megkapjuk. És ez nem az első hibájuk volt. Valamint mindvégig éreztük, amitől mindig is tartottunk: futószalag szerűen szolgáltak ki minket. A pincérek csak hozták a menüket, semmit nem beszélgettek velünk, nem kérdezték meg hogy ízlett és hasonlók.

A desszert (mascarpone golyó és panna cotta) kicsit emelt a megítélésükön, de a panna cottát a Vapianoban sokkal finomabbra csinálják.

Hiába a szép dizájn, az autentikus ételek, mégis akkora csalódást ért minket, hogy ide többet biztos nem jövünk. Sőt a Bónusz Brigáddal is óvatosabbak leszünk mostantól.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása