Kalájk Gasztroblog

Finom ételek nem túl drágán? Ez a Kalájk! Gasztroblog elsősorban fiataloknak, akik szeretnek különlegeseket és finomakat enni, viszont a pénzszórást inkább elkerülnék. Étteremajánlók, receptek, események, érdekességek.

Címkék

csokis (1) csokival (1) cukrászda (1) dizájn (1) édesség (1) fagyival (1) forró (1) muffin (1) olasz (1) saláta (1) shake (1) shop (1) sugar (1) sütés (1) süti (1) tészta (1) vanília (1) vapiano (1) Címkefelhő

Vapiano (VIDEÓVAL!)

2011.11.08. 13:50 Megasztro


IMG_2351.JPGMegbízható és nagyon olasz tészták: ez a Vapiano. Különlegessége, hogy a minimumra csökkentették a back office tevékenységet (az orrunk előtt készít el a kiválasztott ételt) olyannyira, hogy még a tésztakészítő gépet is figyelhetjük működés közben. Annak ellenére, hogy a Váci utcától néhány méterre található, mekkora adagokat és milyen finom tésztákat szolgálnak fel, messzemenően megéri az 1200-1900 Ft-os ár adagonként.

A neve és kínálata ellenére nem olasz, hanem német étteremlánc Budapesten most nyitja harmadik éttermét a MOM-ban. Mi a bécsi utcai étteremben jártunk. A tészta mellett pizzát és salátákat is kínálnak, de a “pasta” a kiemelkedő mind ízvilágra, mind az elkészítés módjára.


Első körben választhatunk a 10 féle tészta közül. Most campanelle tésztát választottunk, de a mozzarellás tésztához a linguine jobban passzol. Majd erre szószokat és feltéteket. Mi a sima mozzarellás tésztát választottuk. A szakács srácok jó fejek, általában több nyelven beszélnek, ami érthető, mert leginkább külföldiek látogatják a helyet. Az elkészítés: egyszerre kezdi el indukciós főzőlapon a szósz hozzávalóit készíteni és házilag gyártott tésztát főzni. Ízlés szerint tesznek bele fokhagymát és erős paprikát, majd egy jellegzetes alakú tálba parmezánnal a tetején tálalják.

Megkóstoltunk még egy salátát is, mert csak pozitívakat hallottunk róla. Csirkés cézársaláta: ehhez is frissen pirítják meg a csirkét. A kruton (pirított zsemleszelet) darabkák nagyobbak az átlagosnál és nem áznak át túlságosan, mire az utolsó falatokat esszük sem. A tetejére szeletelt parmezán az első szokott lenni, ami elfogy. A szósz majd kicsattan a fokhagymától, így nem értem miért kérdezik meg, hogy a csirkére tehet-e fokhagymát.

A mozzarellás tésztában a hatalmas sajtmennyiség a legjobb, amit beleolvasztanak. A videón látszik is, hogy mikor tálalja hogy nyúlik a sajt.

Desszertnek ettünk csokitortát és crema di fragolát, ami tejszínes mascarpone krém friss eperrel. Hihetetlen összhangban van az eper és a mascarpone. Ebben a legjobb, hogy otthon is könnyen elkészíthető, nagyon nagy hasonlósággal tudtuk reprodukálni. Ez cikket megér, de inkább majd nyáron, mikor az eper korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre.

Még egy gondolat: a kedvencem a Vapiban a minden asztalon megtalálható friss bazsalikom, amiből kedvünkre téphetünk leveleket az ételeinkre. Priceless.

 

 

 

 

 

   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása